AriWigelius Vaikuttamalla välität

Nuoren kesätyöpaikka on satsaus tulevaisuuteen

Viime vuosien taantuma ja irtisanomiset ovat laskeneet nuorten työllisyysastetta. Nuori saa lähteä usein ensimmäisenä työpaikalta, koska sovelletaan ”viimeksi tullut” -periaatetta. Myös nuorten kesätyöpaikat ovat vähentyneet vuosi vuodelta. Tämä suuntaus on huolestuttava tulevaisuuden kannalta, koska nuoret ovat tulevaisuuden tekijöitä.

SAK:n julkistaman luottamushenkilöpaneelin perusteella, joka neljäs työnantaja palkkaa vähemmän kesätyöntekijöitä kuin aiempina vuosina. Yli neljännekselle työpaikoista ei palkata tänä kesänä lainkaan kesätyöntekijöitä. Kesätyötilanne on heikentynyt erityisesti kuljetusalalla, missä 75 % alan yrityksistä ei palkkaa ”Tutustu työelämään ja tienaa” -mallin kautta tänä kesänä.

Olen kuullut vanhemmilta ihmisiltä, että myös heidän työllisyystilanteensa on huono, mutta kukaan ei välitä heistä. On ymmärrettävää, että moni ajattelee oman ikäluokkansa etua, mutta nuorten pitkittyneen työttömyyden vaikutukset ovat pitkäkestoisemmat kuin yli 55v. työttömiksi jääneiden. Tätä seikkaa silmällä pitäen nuorten työllisyydentilasta Suomessa tarvitsee olla huolissaan, varsinkin niiden nuorten, joilta koulut ovat jääneet kesken.

Moni suomalainen kokee nuorten asenteen työtä kohtaa heikentyneen. Tutkimuksissa kuitenkaan ei ole havaittu merkkejä asenteiden kielteisyydestä työtä kohtaan. Sukupolvien väliset erot työn arvostuksessa ovat tutkimuksen mukaan varsin pieniä, vaikkakin työn arvostus on vanhemmissa ikäryhmissä hieman nuoria korkeampi.

Tiukkoina aikoina yritykset ovat vähentäneet kesätyöntekijöiden määrää ja jättäneet työllistyneiden perehdyttämisen vähälle. Meneillään oleva taantuma ei jatku ikuisesti ja seuraavan nousukauden tullessa yritykset tarvitsevat ammattitaitoista väkeä töihin. Tämä yritysten tulisi muistaa päättäessään kesätyöpaikkojen määrästä. Kesätyöstä nuoret saavat ne ensiarvoisen tärkeät ensimmäiset työkokemukset, joita ilman työllistyminen myöhemmin voi olla erittäin vaikeaa.

Maailma on päivä päivältä pienempi työmarkkinoilla. Globaaleilla markkinoilla toimiminen kiristää tulevaisuudessa ammattitaitoisten työntekijöiden tarvetta suomalaisissa yrityksissä. Suomalaiset nuoret ovat tietoisia omasta ammattitaidostaan ja ovat yhä valmiimpia lähtemään myös ulkomaille töihin. Kesätöitä tarjoamalla yritys sitouttaa tulevaisuuden huippuammattilaiset omaan yritykseensä, koska hyvät kokemukset kesätöistä jäävät nuoren mieleen.

Esitän haasteen Pirkanmaalla toimiville yrityksille: Palkatkaa nuoria töihin, koska tulevaisuudessa alueen yritykset tulevat kaipaamaan heidän panostaan työmarkkinoilla. Päättäkää satsata tulevaisuuteen ja yksi yrityksen tulevaisuuden haasteista voidaan ylittää jo tänään.

Työn juhlapäivää, vappua, juhlitaan jälleen 1. toukokuuta. Mikä olisi tätä ajankohtaa parempi julistautua kesätyöpaikkojen tarjoajaksi? Tartutaan siis yhdessä sanoista tekoihin ja puolustetaan suomalaisten nuorten oikeuksia kuulua suomalaisille työmarkkinoille.

Ari Wigelius                           
Pirkanmaan SAK nuoret

Kirjoitus on luettavissa myös kotisivuiltani www.ariwigelius.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Jouni Nordman

Ongelma on että pienyrittäjille on kohtuuttomasti varsinkin tämän hallituksen aikana uusia velvotteita tullut, joka on niiden kannattavuutta heikentännyt, joka taas supistaa yrityksistä henkilökunta.

Eli hallitus on vaikeuttanut nimen omaan eniten niiden yritysten asemaa jotka ovat työllistäneet eniten, sillä osa yrityksistä on muuttanut parenpien verolakien takia Viroon ja osa eläköitymisen takia pienentänyt toimintaa.

Eli tällä politikalla ei Suomeen uusia työpaikkoja synny, vaa suunta on konkurrsien ja lopettamisien kautta niiden väheneminen. Sillä hyvinvointivaltion maksajata alkavat olemaan vähissä.

Käyttäjän AriWigelius kuva
Ari Wigelius

Hei Jouni, myönnän tilanteen haasteellisuuden pienyrittäjillä. Hallituksen täytyy kuitenkin ottaa huomioon monta muutakin tekijää, eikä yrittäjien heikkoa asemaa voida pistää täysin hallituksen syyksi. Moni yritys kuitenkin menestyy paremmin kuin koskaan, vaikka taantuma on päällä.

Työllistämisen näkökulmasta pienyritykset ovat mitä parhaimpia, joten toivon tulevaisuudessa hallituksen panostavan erilaisten työllisyyttä edistävien ratkaisujen saattamiseksi loppuun asti.

Nousukausi tulee varmasti, eikä tässä ole mitään syytä hirtäytyä huonoon tilaan, kyllä meillä on moni asia hyvinkin.

Kiitos panoksestasi yhteiskunnalle Jouni ja toivon menestystä sinulle.

Jonne Sirén

Minulla oli viime kesänä "komennossani" erittäin särmä teekkari, oma-aloitteisuudessaan erittäin poikkeuksellinen eikä todellakaan epäröinyt haastaa meitä "old farts"-osaston heppuja jos hänen mielestään asiat pystyi tehdä järkevämmin. Kesän lähestyessä loppua kohden olimme esimieheni kanssa alustavasti päättäneet kesäduunarin sopimuksen jatkamisesta osa-aikaisena ympäri vuoden. Mutta sitten eräs merkittävä organisaatiomuutos torppasi nämä haaveet. Tänä vuonna ei puhettakaan "kesäorjan" palkkaamisesta.

Olen yrittänyt kysyä muilta osastoilta josko tälle kultakimpaleelle löytyisi hommia, mutta kukaan ei uskalla palkata vaikka joka taholla oltiin erittäin tyytyväisiä kesämiehen tekosiin. Synkältä siis näyttää ja tässä odottelen talon ulkopuolelta soittoa "miten pärjäsi teillä?". Eihän siihen auta sanoa muuta kuin "loistavasti", se on vähintä mitä kaverin kesäduunin eteen voi tässä tilanteessa tehdä. Ja samalla mahdollisesti menetetään loistava insinöörinalku moneksi vuodeksi :(

Käyttäjän AriWigelius kuva
Ari Wigelius

Kiitos palautteesta Jonne, tarinasi on osin surullinen, mutta myös positiivinen. Kyllä nuorissa on potkua, kunhan annamme heille mahdollisuuden. Tulevaisuutta silmällä pitäen meidän täytyy löytää töitä myös näille särmille tulevaisuuden tekijöille.

Toivottavasti tienne vielä kohtaavat ja saatte muistella näitä aikoja sitten myöhemmin. On myös rohkeutta uskoa tulevaisuuteen, onneksi sinulta sitä löytyy.

Toimituksen poiminnat