AriWigelius Vaikuttamalla välität

Sinä olet syy muutokselle

Suomen talous on alamäessä. Joka päivä tämän saavat kokea tuhannet irtisanotut työntekijät. Valitettavasti Suomessa työntekijöitä ei kunnioiteta kuin juhlapuheissa. Teot kertovat kuinka porvarilliset voimat halveksuvat ”ahneita suomalaisia työntekijöitä”, vaikka jokainen meistä tietää syyn olevan porvareiden pohjattomassa ahneudessa. Herrat kun ovat valmiita nostamaan omaa palkkaansa joka vuosi, vaikka yhtiön tulos olisi kuinka heikko. Työntekijöiden vaatiessa muutamaa senttiä lisää tuntipalkkaansa, ollaan romuttamassa yhtiön kannattavuus. Missä on ajatuksen punainen lanka?

Kuinka voimme muuttaa tätä ajattelua? Mikä on se voima, joka muuttaa kehityksen suunnan? Aika ajoin kuullaan kuinka liitto ei ole puolustanut työntekijöitä, kuinka liiton jäsenmaksu on liian kallis. Tässä kohtaa voin kertoa asetelman menevän väärin ajatuksissa. Liittojen muutamat työntekijät eivät pysty muuttamaan Suomen suuntaa, vaan siihen pystyvät työntekijät työpaikoilla. Ammattiliittojen työntekijät pystyvät kuitenkin tekemään paljon liiton jäsenien hyväksi. He voivat olla taustalla auttamassa, asiantuntijoina, kertoen, kuinka missäkin tilanteessa kannattaa toimia ja kuinka asioiden pitää mennä reilusti johdetulla työpaikalla.

Porvareiden perustamaan Yleiseen työttömyyskassaan kuulumalla työntekijät sahaavat poikki viimeisen toivon puolustaa omaa työpaikkaansa. Jotkut ajattelevat säästävänsä muutaman euron kuukaudessa, mutta samalla esimerkiksi he vievät muilta työntekijöitä voimat pyytää palkankorotuksia. Kuinka kallista tämä on? Yli 330 tuhatta on jo valinnut työmarkkinoiden romuttajana tunnetun työttömyyskassan. Samaan aikaan liittojen voimat puolustaa työntekijöiden oikeuksia ovat vähenemässä. Kuka puolustaa tulevien sukupolvien oikeuksia, kun he tulevat työmarkkinoille? Haluatko sinä kertoa lapsillesi, ettei heillä ole oikeuksia työelämässä?
 Muutetaan asetelmaa, kääritään hihat ja lyöttäydytään yhteen, eikä suvaita eriarvoista kohtelua työpaikoilla. Monet työnantajat kunnioittavat työntekijöitä ja jotkut jopa lomauttavat mieluimmin itsensä kuin työntekijänsä. Tällaisen ajattelun soisin leviävän porvareiden ajattelumaailmaan enemmänkin, kun yhden pomon palkalla voidaan pitää monia työntekijöitä töissä. Yhdessä me voimme muuttaa suuntausta tähän suuntaan.

Sinä olet syy muutokselle. Tehdään yhdessä ammattiliitoista vahvempia vastaamaan porvareiden vaatimuksiin, jotka ovat kaukana kohtuudesta. Me voimme tehdä yhdessä paljon, mutta sinä yksin voit tehdä päätöksen ja lähteä mukaan muuttamaan suuntaa kohti parempaa työelämää. Me olemme saaneet nauttia edellisten sukupolvien työstä, kun he ovat vaatineet meille reilut työmarkkinat. Ei luovuta niistä liian helposti, vaan näytetään kuinka arvokkaita me olemme yrityksille.

Sinä olet syy muutokselle. Me yhdessä muodostamme ammattiliiton, me olemme syy muutokselle.

Ari Wigelius
Tampere

Liity ammattiliittoon: www.liitot.fi

Kerro totuus Yleisestä työttömyyskassasta

Kirjoitus on luettavissa myös kotisivuiltani www.ariwigelius.fi
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Pirjo Jokinen

No kun just Demarit allekirjoitti verovähennyksiä, joihin ei köyhät pääse käsiksi.

Melkoinen uskottavuusvaje.
Hihat vois kyllä kääriä, mutta ihan muusta syystä! >:O/

Käyttäjän AriWigelius kuva
Ari Wigelius

Pirjo kääritään hihat ja muutetaan suuntaa. Ei demareita syyttelemällä saavuteta mitään, vaan omalla kovalla työn teolla. Ilmaisia lounaita ei ole, vain raakaa työtä paremman huomisen takia. Lähdet talkoisiin mukaan?

Pirjo Jokinen

Milläs lihaksilla sinä olet pakottamassa työkyvyttömiksi todettuja töihin?

Kenen kuvittelet edustavan osattomiksi jääneitä?

Teikäläiset edustaa vain ja ainoastaan työllisiä ja niistäkään ei matalapalkka-allalla olevat ja niistä eläkkeelle jäävät ei saa kuin kuraa silmille SDP:n taholta.

Lopeta kukkoilusi.

Matias Härkönen

Tämä kirjoitus todistaa selkeästi, miksi AY-liikkeet ovat aikansa eläneet. Kyse ei ole enää siitä, että puolustettaisiin yhteisiä työpaikkoja ja reilua meininkiä, vaan siitä että yritetään syyllistää työnantajia ja haukkumalla heitä ahneiksi porvareiksi.

Suurin osa suomalaisista on töissä pk-yrityksissä. Meno näissä on pääosin todella mukavaa ja reilua ja työntekijöitä kohdellaan ystävinä ja työntekijöinä. Tähän väliin ammattiliitot haluavat tulla riitapukareiksi ja rahastajiksi.

Kun puhutaan herrojen palkankorotukista ja muista, niin kannattaa katsoa mitä ne ay-pamput tienaavat ja mistä ne rahat tulee.

Ja joskus tilanne vain on sellainen, että työntekijöitä tulee vähentää. Silloin kannattaa ennemmin seurata talouden tilannetta, sillä usein niillä on yhteys. Jos taloudellinen tilanne on huono, niin ei auta yhtään, että demarit nostelee alveja ja muita veroja.

Käyttäjän AriWigelius kuva
Ari Wigelius

Matias luitko kirjoitukseni kokonaan?

"Muutetaan asetelmaa, kääritään hihat ja lyöttäydytään yhteen, eikä suvaita eriarvoista kohtelua työpaikoilla. Monet työnantajat kunnioittavat työntekijöitä ja jotkut jopa lomauttavat mieluimmin itsensä kuin työntekijänsä. Tällaisen ajattelun soisin leviävän porvareiden ajattelumaailmaan enemmänkin, kun yhden pomon palkalla voidaan pitää monia työntekijöitä töissä. Yhdessä me voimme muuttaa suuntausta tähän suuntaan."

Matias Härkönen

Kunnioitan tuon työnantajan päätöstä todella paljon. En silti halua, että joku ammattiliitto lähtee "yhdessä muuttamaan suuntausta tähän suuntaan".
Yrittäjä on se, joka ottaa riskin. Hän ottaa riskin perustaessaan yrityksen, usein velkarahalla ja henkilökohtaisilla takuilla ja hän ottaa riskin kun palkkaa työntekijän. Silloin yrittäjällä tulee myös olla päätösvalta siitä, kuka tekee ja mitä.

Yleensä työntekijä palkataan siinä vaiheessa kun siihen on varaa ja tarvetta. Yhdessä voidaan neuvotella molempia hyödyttävä palkka ja muut edut. Miksi ihmeessä tähän tarvitaan AY-liikettä rahastamaan väliin? Ja jos firmalla lähteekin menemään huonosti, on yrittäjän tehtävä ratkaisuja sen mukaan. Hyvä yrittäjä pitää kyllä kynsin ja hampain kiinni hyvistä työntekijöistä ja luopuu sellaisista vasta pakon edessä. Sitten on tietysti toisenlaisiakin työntekijöitä. Niitä, jotka kypsyvät hommiinsa ja ovat ensimmäisenä ruikuttamassa joka asiasta. Ja tällaisen kun erottaa, niin nämä tyypit on ensimmäisenä ottamassa yhteyttä liittoon.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #10

Eivät isot yritykset esim. matalapalkkaisilla palvelualoilla pidä työntekijöistään kiinni kynsin hampain.
Jokainen työntekijä on korvattavissa toisella.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #11

Kysyppä vaikka yhdeltäkin siivousyritykseltä, pitäisivätkö kiinni erinomaisesta työntekijästä. AIVAN VARMASTI pitävät kiinni.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #12

Siellä matalapalkka-aloilla missä ei vaadita työntekijältä erityisosaamista, työnantajalla on valtit kädessä sitten vaihtaa työntekijää kun tykkää.
Ilman mainittavaa syytä, jos olisi voimassa täysin vapaa "paikallinen" sopiminen työntekijän ja -antajan välillä.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #13

Oletat heti, että työntekijät ei osaisi vaatia mitään sopimuksiinsa ilman ay-liikettä ja työnantaja olisi inhimillitön tyranni, joka potkii porukkaa miten huvittaa...

Olen sanonut sen ennenkin, mutta sanon sen vielä kerran. AY-liikkeillä oli suomessa tärkeä rooli työelämän kehittäjänä. Silti se on tänäpäivänä mielestäni juuttunut poteroihinsa. Tärkeämpää on yksittäisen työntekijän pienet oikeudet asiassa kun asiassa, kuin se että suomalaisille olisi kaikille töitä. Samaan aikaan liiton aktiivit nauttivat itse suurista palkoista ja eduistaan. Jos joku haluaa vapaaehtoisesti tämän huvituksen maksaa, niin maksakoon.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #17

Itse en ay-liittoon kuulu, mutta kyllä liitto joissain tilanteissa tukeekin työntekijää.

20-vuotias työuraansa aloitteleva Jenna-Mari ja värväävä yritys eivät ole samalla viivalla työehdoista sovittaessa.

En myöskään ihaile ay-liikkeiden pomojen suuria palkkoja, tahi liittojen jäsenmaksujen käyttöä pomojensa ja heidän vaimojensa vaalikampanjoihin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Menikö se niin, että töissä on pk-sektorilla eniten, julkisella sektorilla toiseksi eniten ja kolmanneksi eniten työllistää suurteollisuus?

Pirjo Jokinen

Tässä on jonkinalinen tilasto yksityissektorin työpaikkojen jakaantumisesta.

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2012/05/23/mik...

Miten paljon pienyrittäjissä on sitten niitä yrittäjiä, ketkä toimii aloilla, jotka saa yhteiskunnan tukia.

Yksityisellä sosiaali- ja terveyssektorilla toimii lastenkoteja, jotka saa tulonsa verovaroista kun lapsia huostaanotetaan ja sijoitetaan vanhemmilta, joilla ei ole varaa kustantaa lastensa kuluja näissä voittoa tuottavissa liikelaitoksissa.

Myös vanhuksia, vammaisia ja sairaita sijoitetaan yksityisiin hoivapaikkoihin ja vähävaraisten osalta maksajana on yhteiskunta.

On myös III-sektori, jossa eniten edustettuina ovat uskonnolliset yhdistykset, jotka eettisiin syihin vedoten toimivat työllistäjinä itselleen, saaden suoraa rahallista tukea yhteiskunnalta mutta Huom! myös RAY rahoittaa III-sektorin toimintaa samoin kuin urheilua yms. peruspalveluita, joita yksityissektori ei rahoita jos ei saa vastinetta rahoilleen + voittoa.

III-sektorin taholla ei voi olla voittoa tuottavia yrityksiä kun tarvitsevat tukirahaa.

Ylipäätään on käsittämätöntä miten yksityisen sektorin mikään verovara-avusteinen yritys voi tuottaa voittoa?

Kun potilaita ohjataan julkisen sektorin riittämättömän tarjonnan takia yksityispuolelle mm. terveyskeskuspotilaina, hammashuollon potilaina, kirurgisen puolen potilaina niin polvi- lonkka kuin silmäleikkauksiinkiin ja potilaan hoidosta yksityinen firma saa rahaa, se raha pitäisi olla suojattua niin, että sitä ei voi laskea yrityksen sellaiseksi tuloksi, joka voidaan ottaa osaksi kokonaistuloa, josta voivat sijoittajat ottaa voittoaan.

Olisipa näppärää jos valtiomme takaisi hyvät liksat muillekin kuin sosiaali-, terveys-, hoiva- ja IT-aloille.

Miksi ompeluhommat ja monen muun alan työt on ulkoistettu huitsin nevadaan? Voishan ne IT-hommatkin siirtää muualle? Osaamistahan löytyy Intiasta kosolti. Aseteollisuusko vaatii säilyttämään teknologiset työpaikat täällä?

Kuvitellaanko naivisti että maataloustuilla ja aseteollisuudella pärjättäis kun armeijalla olis täysi vatsa ja modernit aseet mutta sotilaat sotis alasti?

Melkoinen visio ompelijan silmään.

Ja tarvii ne siviilitkin kriisiaikoina päällepantavaa. Sepä ei näytä kiinnostavan ei ketään kun kaupat on täynnä vaatteita ja rahaa saa seinästä!

Suomessa pystyttäis jopa tekemään itse tekstiileitä ja ihan luonnonvaraisista kasveista. Ei tarvittais mitään puuvillapeltoja. Nokkospellosta tulis tymäkkää kuitua. Ei tarttis kun paskaa ajaa naapurin karjatilalta hylkynä oleville pakettipelloille ja meillä olisi täällä omavaraista tekstiiliteollisuutta.

Aikoinaan täällä on itse kasvatettu pellavia ja siinä ohessa käytetty myös luonnonvaraisia kuituja. Sitten tuli Finlaysonit ja Tampellat hääräämään ja määräämään. Omivat kotiteollisuuskouluissamme koulutetut osaajat, ottivat voitot ja nyt ovat kadonneet kuin pierut saharaan. Täällä huokaillaan yhä perään ja pokkuroidaan vaikka voitais itse yhdessä ryhdistäytyä ja pyrkiä sellaiseen omavaraistuotantoon, jolla selviytyy yli kriisiajan.

On jokseenkin noloa sättiä täällä kanssaeläjiään ja painaa sitten kieli pitkällä jos jonkun muun maan kansalaisten perässä. Enkä nyt puhu mistään rodusta vaan väestöstä joka asuu suomessa, joka elää paikallisesti täällä ja jonka on opittava tuntemaan omat olosuhteensa olipa ne juuret ja sukulaisten kulttuuri sitten mitä tahansa jossakin muualla erilaisissa olosuhteissa.

Kanadalaisten, muiden pohjoismaiden ja pohjoisen Venäjän kanssa meillä on samat talvet ja olosuhteet, niissä pitää elää niinkuin eletään. Pitää kyetä sopeutumaan omiin elinolosuhteisiinsa eikä kuvitella naivisti että se olisi jotenkin kannattavaa että roudataan kaikkea edestakas. Ihmisten pitää liikkua, tavarankin jonkin verran. Vienti on ok ja tuonti, kunhan siinä on tolkku, omavaraisuutta unohtamatta.

Pirjo Jokinen

Matias kannattaa Kiinan mallia ilman ay-liikettä?

Milläs Matias aikoo toteuttaa tuon ay-liikkeen alasajon? Kieltämällä sanavapauden, kokoontumisvapauden, yhdistymisvapauden ja yhdessä tekemisen vapauden?

Kieltämälläkös siellä Matiaksenkin työpaikalla kauniit kulissit pysyy pystyssä? Kun kaikki tottelee kiltisti vastaansanomatta vaikka sairaslomista joutuu oitis puhutteluun, kaikki on kivaa ja mukavaa.

PK-yrityksetkö ois jotenkin muusta inhimillisestä täysin sivussa, saarekkeina joihin ei yllä maalliset murheet?

Se ettei työväki kuulu ammattiliittoon, se takaa työvoiman ostajalle vain oikeuksia irtisanoa ne työntekijänsä, joista se ei hyödy tai ehkä tykkää. Irtisanottu jää puille paljaille jos ei löydä uutta työpaikkaa.

Meillä on jo nyt massatyöttömyys mutta moni naivi työntekijä omassa suljetussa turvaverkossaan kuvittelee että koko ay-liike on täysin turha?

Minä pulestani tahtoisin nähdä myös tilastoja siitä paljonko valtion omaisuuden myynnistä saatua rahaa on kanavoitu TEKES:n kautta myös PK-yrityksille, joista osa porskuttaa yhteiskunnalta saamiensa tukien varassa saatuaan kelpo starttirahat ohi toisten suoraan nenän edestä vietynä.

Etenkin IT-alan yrityksille on syydetty innovaatiorahaa, mutta miten paljon. Se ois kiva tietää. IT-ala on nykyään ollut kuin papisto ennenvanhaan. Röyhinyt kukkoina tunkiolla anerahoineen, jotka on kerännyt kansan lahjoituksista kolehtihaaveihin ja kirkon kassoihin. IT-alalla on oma munkkilatinansa, josta rahvaan ei kuulukkaan tietää mitään.

Toki on sitten niitä pienyrityksiä, jotka sinnittelee ihan oikeasti alihankkijoina saamatta mistään apua, mutta niitten hyvinvointi perustuu enemmän tuuriin. Oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tarjolla yhteiskunnan kouluttamaa työvoimaa.

Ei PK-yrityksillä ole varaa itse kouluttaa alusta saakka omia työntekijöitään tjms. Ei PK-yrittäjä ole mikään feodaaliajan suuromistaja, joka perustais kouluja omiin tarpeisiinsa yms. Ompahan vain osa suurempaa koneistoa, yhteiskuntaa, jossa sekä ostetaan että myydään työvoimaa ja kummallakin puolella on samat oikeudet, sama sananvapaus, sama kokoontumisvapaus, sama yhdistymisvapaus, samat toimintavapaudet.

Surullista on se, että koulutetumpi väki pakenee omien barrikaadiensa taakse väkyttämään sanavapaudesta ja toisella puolella kouluttamattomampien taholla sitten nokitaan alaviistoon aina vaan heikompia.
Surkeeta touhua.

Pekka Pylkkönen

Ari, jos et ole koskaan työllistänyt ketään omassa yrityksessäsi olet taas yksi pihalla oleva tuuleenhuutelija.

Kokeile ensin tarjota työtä tovereille ja pidä firma kannattavana vaikka edes muutamia vuosia. Tule sitten kertomaan näkemyksiä.

Meillä työntekijät saavat itse valita paljonko ja milloin tekevät duunia. Vain maksimitunnit on määrätty. Tämäkin järjestely on vastoin sinun ihanan ay-liikkesi määräämiä lakeja. Että kiitos vaan helvetisti toivottanevat myös duunarit.

Pirjo Jokinen

Pykkönen on näämmä töissä jossain IT-alan yrityksessä? Eikä ole mitään dead-linejakaan?

Kokeileppas tuota jossain hoiva-alalla? Päiväkoti johon duunarit menee silloin kun huvittaa, jos huvittaa. Sairaalat, joissa on lääkäreitä ja sairaanhoitajia, sairaala-apulaisia siivoomassa ja jakamassa ruokaa, keittiöhenkilökunta tekemässä ruokaa, huoltomiehet korjaamassa kiinteistöä.. jos on???

Taas löyty yks realismista irrallaan oleva tuuleenhuutelija, jollaista ei oikeasti edes ole.

Yhä on paljon duunareita, jotka maksaa, jotka ylläpitää AY-liikettä, sen toimitsijoita ja muuta byrokratiaa.

Ei bussikuskit, siistijät, ei edes kauppiaat ja liikemiehet voi tehdä mitä lystää silloin kun huvittaa. Vain työttömät voi ja työttömillä on aikaa päivystää netissä päntiönään, niinkuin Pekka Pylkkönen, joka postaa päivät pitkät omituisia fiktioitaan, joita ei allekirjoita kukaan tolkun ihminen.

Pekka Pylkkönen ei ole kenekään puolella. Hän on haamukirjoittaja.

Edes IT-alalla ei nykyään ole niin hulvatonta, etteikö siellä tarvita töille tilaajia, etteikö ole dead-lineja ja kilpailua!

Jos istuu päivät pitkät goodaamassa, se ei tarkoita sitä että vois tehdä mitä lystää silloin kun huvittaa. Silloin on myynyt jo sielunsakin tilaajalle, joka nauraa partaansa kun johtaa kilpailua siksi, ettei tarvitse maksaa kuin yhden hölmön palkan sivukulut kun muualla jengi arvostaa vapaa-aikaansa, itseään ja perhettään, ystäviään harrastaen ja viettäen vapaa-aikaa keskenään ja välillä kouluttautuu kun siihen on mahdollisuus sapattivapaiden kautta yms.

Ei se ole nääs tyhmä joka pyttää, se on tyhmä joka tottelee! :P

...

Wigeliukselle ja muille demareille:

Kun vaan löytyis empaattisempaa väkeä AY-puolelle ja SDP:n niin toteutuis niitten periaateohjemat, jotka nykyisellään on paljolti sanahelinää ja kaikenmaailman ahtaajat käyttää asemaansa väärin muihin aloihin nähden. Solidaarisuuden puute paistaa kuuhun saakka kun Rinne on allekirjoittamassa verovähennysoikeuksia, joita ei saakkaan työttömät.

Onko Rinne tyhmä? Voi ollakkin. Ei ymmärrä mistä on kyse. Miksi SDP päästää moisen tollon valtaan kun muitakin on tarjolla? Onko SDP:ssä valta päätynyt pelkkien typerysten käsiin? Voi ollakkin. Siltä alkaa näyttää.

https://www.youtube.com/watch?v=kzFLZ412Vk0

Jes we can kunhan ei välitetä työttömistä!

Valta on sokaissut keskiluokkaistuneen puoluepolitiikan valtaeliitin ja heidän seuraajansa. Ketään ei kiinnosta työttömät oikeesti, se että työttömyys vaan kasvaa kasvamistaan. Jutta Urpelainen, nainen, mutta mitä sitten kun uhkuu sellaista nousukasmaista päälleliimattua uhoa, on ihan selkeesti pyrkyri, jota ei pysäytä mikään matkalla kohti valtaa ja niin.. entäs sitten kun Demareita on päätynyt valtaan? Omat puolisot, omat lapset, oma suku, omnat ystävät ja niistä tietenkin ne, jotka hyväksyy pyrkyrielkeet ja kaiken sen omaneduntavoittelun, niitten etu on enssijainen. Kunhan saa siskon sahalle töihin niin se on siinä. Viis niistä ketkä jää vaille duunia.

Ylevät periaatteet, joita ei ikinä saavuteta omaneduntavoittelulla.

Yhteiskunta on lopulta kuitenkin aina yhtä heikko kuin on sen heikoin lenkki. Jos/kun yhteiskunnassa on yksilöitä, joille kerrotaan ihan suoraan että mene sinä siitä muualle vinkumaan, hus paska, ei ole olemassa yhteistä yhteiskuntaa jossa vois vetää yhdestä köydestä.

SDP on kuin SAK, ammattiyhdistysväen oma puolue, ei muuta.
Toki siinä roolissaan puolue paikallaan mutta mitä hittoa se "demokratia" tarkoittaa tai se "sosiaali"???

Mikä ihmeen "sosiaalidemokraatti"? Ihan väärä nimi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei AY-liitoilla ole enää tekemistä yhteisvaluutttajärjestelmässä ja EU suosii työvoiman muuttamista maasta toiseen kilpaillen palkoista ja vähistä työpaikoista. SDP taas AY-liikkeen kanssa on yhteisvaluutan ja nykyisen EU:n innokas kannattaja eli menee vähän ristiin puheet ja toimet.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Hassua tää puhe porvareista. Mitä tulee työnantaja toimimiseen, on ainakin yksi voimakas ay-liitto jonka maine työnantajana on vähintäänkin tahrainen.

Eikä tästä kauan ole, kun työministeriö työnantajana sai moitteet pätkätyön ketjuttamisesta.

Vastakkainasettelu ei enää toimi, siitä johtuu demareiden alamäki. Silmät ovat avautuneet mitä tulee tekoihin ja puheisiin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Onko muuten demareiden Junger porvari? Tai onko Paavo Lipponen porvari? Liisa Jaakonsaari (ollut jo pitkään vuokratyöfirman hallituksessa)? Jukka Kärnä 100k vuosituloillaan, vaikka onkin SAK:n töissä (josta eduskuntavapaalla koska kansanedustaja)?

Jonne Sirén

"samalla esimerkiksi he vievät muilta työntekijöitä voimat pyytää palkankorotuksia. "

Eikös se niin ole että korotus tulee jos on aihetta?

Kun kasvaa pienyrittäjäperheessä niin oppii kummasti tiettyjä realiteetteja työajoista, tuloksellisuudesta ja siitä, mistä se fyffe oikeastaan tulee puulaakiin...

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Näillä "tanhuvilla" monet valittavat ammattiliiton olevan monitahoisella ja aktiivisella osallistumisellaan palkannauttijoiden edunvalvontaan vaarallinen yhteiskunnan toiminnalle.
Kannattaisi vähän laajentaa näkemystään ja tsekata niiden yhteiskuntien
tilaa, jossa Ay-liikettä ei ole tai sen toiminta on vaiennettu.
Käsittääkseni sorto ja ihmisarvojen polkeminen niissä maissa on arkipäiväisempää kuin esim. meillä täällä pohjoismaissa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tuo on niin vanhaa puhetta.

Olen ollut työelämässä 14 vuotta täysipäiväisesti. Olen tehnyt kiinteistöhoitajan, siivojan, atk-asiantuntijan ja opettajan hommia.

Mikä liitto ajaa asiaani?

PS. ainiin, pätkätöitä koko työhistoriani.

pps (liisa jaakonsaari on vuokratyöfirman hallituksessa, entinen työministeri yms. tietää varmaan että vuokratyöfirmat ovat sitä varten että kierretään työehtosopimuksien kirjauksia...)

Pekka Iiskonmaki

Suomiduunari on tehnyt kaikkensa ettei ansaitse kunnioitusta.

Jyrki Paldán

"Herrat kun ovat valmiita nostamaan omaa palkkaansa joka vuosi, vaikka yhtiön tulos olisi kuinka heikko. Työntekijöiden vaatiessa muutamaa senttiä lisää tuntipalkkaansa, ollaan romuttamassa yhtiön kannattavuus."

Tämähän se näyttää olevan se nykypäivän trendi. Muistetaan myös että ilman ammattiliittoja, kaikki valta asiassa on aina työnantajan puolella. Ilman organisoitumista työntekijöille ei ole koskaan ollut siihen mitään sanottavaa. Vaikka hyviä, rehtejä ja rehellisiä työnantajia on, täytyy muistaa että on myös niitä huonoja ja pahoja. Mahtuuhan maailmahistoriaan hyviä diktaattoreitakin, mutta se ei silti tarkoita että diktatuuri olisi hyvä hallintomuoto.

Ainakin rapakon takana tuo tulojen keskittäminen yläpäähän on opittu hyvin:

http://www2.ucsc.edu/whorulesamerica/power/images/...

Lähde: http://www2.ucsc.edu/whorulesamerica/power/wealth....

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Nyt en ymmärtänyt Mikon kirjoitusta. Onkohan hän sitä mieltä, että hävittämällä Ay-liike hänen tilanteensa paranisi? Kuka tai mikä taho häntä puolustaisi?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

>> Muutetaan asetelmaa, kääritään hihat ja lyöttäydytään yhteen, eikä suvaita eriarvoista kohtelua työpaikoilla.

Jee, tuota virttä olen kuunnellut nyt vuosikymmeniä, ja nyt kun taas totean, että niinhän tässä kohta käy väkisinkin, niin sitä pidetään parjaamisena. Siis se vaatimus "sama palkka samasta työstä". Suomalaiselle ja kiinalaiselle duunarille.

Jukka Mäkinen

Kyllähän se on jo pitkän aikaa ollut niin, että ammattiyhdisten pääasiallisin tarkoitus on työllistää hyväpalkkaisia AY-virkailijoita. Sinne on hiljakseen pesiytynyt oma tuhatpäinen tuottamaton syöpäkasvain Suomen talouselämän kupeessa aivan samalla lailla kuin julkishallinnossa.

Toimituksen poiminnat